Gezondheid

Swissflex bedden staat voor hoogwaardige kwaliteit

Swissflex bedden produceert al sinds 1949 matrassen en lattenbodems. De oprichting vond in het Zwitserse Bazel plaats en in 1976 werd de export opgestart naar andere landen. In de opvolgende jaren werden experts en ontwerpers aangetrokken om het merk naar een hoger niveau te brengen. Uiteindelijk heeft Swissflex zich ontwikkeld tot de topklasse als het gaat om bedden. De gedachte dat mensen een heel groot deel van hun leven in bed door brengen en ook nog een keer belangrijk is voor het welzijn van de mens, is nog steeds de drijfveer van het merk. 

Waarom is een goed bed belangrijk? 

Gemiddeld genomen breng je zo’n 8 uur per dag door in jouw bed om uit te rusten en te ontspannen. Dat betekent dat je ongeveer één derde deel van je leven in bed doorbrengt. Een comfortabele plek die ideaal is om te ontspannen is dus belangrijk. Maar een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je minder stress ervaart, minder vermoeid bent, je weerstand niet verlaagd raakt en je dus eigenlijk een gezonder leven hebt. Natuurlijk vervangt een bed geen gezond eet- en leefpatroon, maar het draagt er wel aan bij. Er zijn vele keuzes die je kan maken als je op zoek gaat naar bedden, zoals bij het merk Swissflex bedden. Kijk altijd naar wat jij nodig hebt voor jouw lichaam en zorg voor voldoende ondersteuning. 

slapen

Waar staat Swissflex bedden voor? 

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste kenmerken van Swissflex bedden. Producten worden continue uitgebreid, ontwikkeld en ook getest. Hierdoor wordt er gekeken naar wat de behoefte is van de maatschappij op dit moment en daar probeert het merk zijn bedden op aan te laten sluiten. Elk matras van dit merk is gemaakt van materiaal dat zich naar jouw lichaam vormt waardoor het optimale ondersteuning biedt. Je kan dus wel zeggen dat comfortabel slapen en techniek hand in hand gaan bij Swissflex. Zo hebben ze namelijk de bekende Bridge-technologie uitgevonden waarbij de lattenbodem flexibel is gemaakt zodat hij zich beter kan aanpassen naar jouw lichaam. Door middel van een flexibele adapter worden de modules van de lattenbodem verbonden en zorgt het direct voor een drukverlaging op jouw lichaam. 

Swissflex bedden worden met de hand gemaakt

Wat we tegenwoordig vaak zien is dat producten machinaal worden gemaakt en er meer techniek bij komt kijken dan vakmanschap. Maar bij dit merk is dat een ander verhaal. Van het begin tot het einde wordt er met passie en ambacht gewerkt aan de bedden. Nog steeds worden namelijk de bedden van Swissflex met de hand gemaakt. En dat kan best ingewikkeld soms zijn vanwege hun grote stoffencollectie. Zo heb je bij dit merk wel de mogelijkheid om je persoonlijke bed samen te stellen met de vormgeving wat perfect bij jou past. Dat zien we ook terug in de onderscheidingen die ze hebben gekregen vanwege hun hoge kwaliteit, zoals de German Design Award. 

Swissflex bedden is een merk dat al meer dan 60 jaar ervaring heeft en niet bezig is met het maken van bedden alleen, maar met het ontwikkelen van technologie om jouw bedrust te verbeteren. Zo hebben ze de bekende Bridge-techniek uitgevonden om drukverlaging te creëren tijdens het slapen.