Gezondheid

Wat zijn de voordelen van crematie?

De manier waarop we afscheid nemen van onze geliefden kan een moeilijk en emotioneel proces zijn. Maar er zijn verschillende manieren om een afscheidsceremonie te organiseren. Begrafenissen en crematies zijn de meest voorkomende manieren om afscheid te nemen van dierbaren. In  dit artikel zullen we ons richten op de voordelen van crematie.

Crematie is een goedkoper alternatief 

Een van de grootste voordelen van crematie is dat het minder kost dan een begrafenis. Bij een begrafenis moeten er kisten en andere accessoires getransporteerd worden en moet er een locatie worden gehuurd voor de begrafenis. Dit resulteert in aanzienlijk hogere kosten. Bij crematie hoeft alleen de kist vervoerd te worden, en de kosten van de ceremonie zijn over het algemeen lager.

Crematie is flexibeler

Bij een crematie heb je meer flexibiliteit om afscheid te nemen van je dierbaren. De as kan worden bewaard in een urn, en kan worden uitgestrooid op een speciale locatie of bewaard worden in een portorium. Er kan ook een afscheidsceremonie worden gehouden op een locatie die meer betekenis heeft voor de familie.

Crematie is milieuvriendelijker

Begrafenissen hebben vaak een negatief effect op het milieu doordat er chemicaliën vrijkomen uit begrafeniskisten. Bij crematie is er minder milieuschade, omdat de uitvaartkist voorafgaand aan de crematie kan worden verwijderd en gerecycled.

Respectvolle manier van afscheid nemen

Met crematie kunt u nog steeds afscheid nemen van uw geliefden op een respectvolle manier. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt omgaan met de as die overblijft na het crematieproces, zoals het bewaren in een urn of uitstrooien op een speciale plek. Dit laatste kan ook een mooie manier zijn om dierbaren te herdenken en te eren.

Voor een crematie in Lochem kan je altijd terecht op uitvaartzorglochem.nl.