amsterdam

Ook in Amsterdam kun je jouw gehoor laten testen door een audicien!

Jouw gehoor is ontzettend belangrijk. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat je gehoor het altijd even goed blijft doen. Veel mensen zullen uiteindelijk in enige mate gehoorschade ondervinden. In hoeverre jij gehoorschade hebt, weet je waarschijnlijk niet. Gelukkig kun je hier met wat hulp wel achter komen. Bijvoorbeeld door een gehoortest te doen bij de audicien in Amsterdam.

Waarom jij een test bij de audicien moet doen

Misschien heb je al enige tijd twijfels over de staat van je gehoor. Bij menig persoon valt gehoorschade voor lange tijd niet eens op. Vaak wordt het ook weggewoven onder iets anders, als een drukke omgeving. Hoewel dit in sommige gevallen zo zal zijn, is dit lang niet altijd het geval. Overigens wanneer je geluiden niet meer goed kunt filteren in drukke omgeving, kan dit een indicatie zijn van gehoorschade. Zo zijn er nog veel meer zaken die tekenen van gehoorschade kunnen zijn, zonder dat je het ook maar enigszins door hebt. Dit maakt het extra lastig om er vroegtijdig bij te zijn.

Wanneer je twijfels hebt ben je daarom het beste af om een gehoortest af te nemen. Tegenwoordig kan dit vrijwel in elke stad, zoals bij een audicien in Amsterdam of zelfs bij een audicien in Den Haag. De kans is dus groot dat er ook eentje bij jou in de buurt zit. Dit maakt het extra makkelijk om een afspraak te maken.

Wat doet een audicien dan?

Een audicien zal dus een test bij je afnemen. Deze testen zijn ontworpen om te meten of je gehoorschade hebt. Daarnaast wordt gemeten in hoeverre je gehoorschade gevorderd is. Het kan namelijk heftiger zijn dan dat je zelf eerst dacht. Het ligt er dan natuurlijk ook aan in welke mate je hinder ondervindt aan het slechtere gehoor. Sommige mensen hebben er nu eenmaal minder last van dan anderen in hun dagelijkse leven.

Nadat de uitslag van de tests er is, zal de audicien deze met je doornemen. Aan de hand hiervan worden mogelijke vervolgstappen met je besproken. Het kan namelijk zijn dat de schade zo gering is dat het nog niet nodig is om een gehoorapparaat of iets dergelijks uit te proberen. Het kan echter ook zijn dat dit direct de beste optie is die hebt.

Hoe dan ook doe je er goed aan om je gehoor te laten controleren bij een audicien Amsterdam, audicien Den Haag of waar jij je ook maar bevindt.