Gezondheid

Afvallen: hoe pak je dat aan?

Veel mensen willen afvallen. Afvallen doe je alleen niet zomaar, om resultaat te boeken is het goed om een plan van aanpak te hebben. Op die manier is de kans groter dat je je doelen behaalt. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder vind je wat tips waarmee je op een effectieve manier gewicht kunt verliezen.

Loop niet te hard van stapel

Lichaamsvet kan erg hardnekkig zijn. Vooral buikvet verbranden is iets waar veel mensen moeite mee hebben (kijk ook eens op de website van Puurfiguur). Dit vet heb je niet binnen een week opgebouwd, dus het weer kwijtraken doe je ook niet van de één op de andere dag. Het is dan ook goed om genoeg tijd te nemen voor het kwijtraken van lichaamsgewicht. Zo houd je het bovendien ook langer vol.

Houd bij wat je allemaal eet

Het is goed om bij te houden wat je op een dag eet. Vaak hebben mensen niet eens door wat ze allemaal aan extra calorieën binnenkrijgen, zoals de calorieën in sausjes en de olie waar je in bakt. Ook wanneer je bijvoorbeeld veel frisdrank of vruchtensap drinkt krijg je ongemerkt veel calorieën binnen. Door middel van een app kun je in de gaten houden hoeveel calorieën je nu écht binnenkrijgt.

Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Probeer dus bij iedere maaltijd voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ook als tussendoortje is eiwitrijk voedsel erg geschikt. Er zijn veel verschillende voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten.

Drink voldoende

Ook water en thee zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Hierdoor zul je minder eten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Pas wel op met suikerrijke dranken, deze bevatten al gauw ontzettend veel calorieën. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om water met een smaakje te drinken.