Gezondheid

3 voordelen van infrarood therapie

Zoals de meeste mensen wel weten is infraroodlicht te natuurlijke warmte die de zon uitstraalt. Met de infraroodlichten van www.loptimize.nl kan je dit licht zelf creeeren. Dit noemen we ook wel infrarood therapie. Infrarood therapie heeft verschillende voordelen op het menselijk lichaam. In dit artikel nemen we je mee in drie van deze voordelen.

 

Verbeterede bloeddoorstroming

Doordat je spieren worden verwarmd wordt je bloedstroming verhoogd door het infraroodlicht. De verhoogde circulatie in de bloedstroming heeft diverse handige effecten. Zo zorgt het voor voldoende vloedtransport om bepaalde onstekingen tegen te gaan, maar zal het ook de pijn in je spieren verzachten. Hiernaast is het ook nog belangrijk voor spierherstel. Voor veel sporters kan het dus erg handig zijn.

 

Een zuivere huid

Naast dat het invloed heeft op je bloedstroming, zorgt infrarood therapie ook voor een mooiere en verbeterde huid. Infraroof therapie helpt dan ook tegen aandoeningen zoals acne, eczeem, sporiases en brandwonden. Doordat het infraroodlicht collageen aanmaak stimuleert blijft de huid elastischer waardoor rimpels worden verminderd en de huid er stralender en steviger uit ziet. Het is dus de ideale manier om er jong uit te blijven zien.

 

Ontspanning

Een dagje naar de sauna is heerlijk, maar veel mensen vinden infrarood therapie ook een perfecte manier om te ontspannen. Zo kan je 10 tot 20 minuteren even helemaal tot rust komen en je lichaam helemaal ontstpannen. Door de infrarood therapie kan je de spanning in je lichaam rustig laten verdwijnen.