Gezondheid

Ooglaseren kosten

Wanneer je er genoeg hebt om steeds maar weer die bril of contactlenzen te dragen en moeten verzorgen, dan kun je kiezen voor een meer permanente aanpak, namelijk een ooglaserbehandeling. Bij een ooglaserbehandeling wordt de toplaag van het hoornvlies verwijderd, zodat een arts het hoornvlies op de juiste sterkte kan maken. Dit is een vrij ongevaarlijke procedure die eigenlijk nooit complicaties oplevert. Het is tevens een kleine ingreep en ook de herstelperiode is doorgaans niet langer dan 24 uur.

Voor het laseren van de ogen, worden over het algemeen drie soorten technieken gebruikt: de Lasek, TransPRK en de SMILE behandeling. Welke behandeling voor het laseren van jouw ogen het meest geschikt is, wordt samen met de arts die de behandeling zal uitvoeren bepaald. De kosten voor een ooglaserbehandeling worden doorgaans niet vergoed door de verzekering. Sommige verzekeraars bieden echter wel een gedeeltelijke vergoeding aan. Dit zul je dus vooraf even bij je verzekering moeten nagaan. Een ooglaserbehandeling komt steeds vaker voor en het gemak wat mensen er van hebben is hier de grootste reden voor.

Kosten van de verschillende behandelmethoden

Grofweg genomen liggen de kosten voor een ooglaserbehandeling tussen de €800,- en €2000,-. Welk bedrag je uiteindelijk kwijt bent, hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de soort techniek waarvoor gekozen wordt en de tarieven van de behandelende arts. Deze mogen namelijk door de arts zelf bepaald worden. Hierdoor kan het uiteindelijk bedrag dat je kwijt bent bij de ene arts hoger of lager zijn dan bij de andere arts. Wanneer je verschillende tarieven met elkaar vergelijkt, dan zal al snel duidelijk worden dat de verschillen soms enkele honderden euro’s zijn. Genoeg redenen om dus eerst ooglaseren kosten eerst met elkaar te vergelijken. Omdat een behandeling eenmalig is, heb je er op de lange termijn enorm veel profijt van. Als je jaarlijks vele euro’s moet uitgeven aan lenzen en vloeistof en dergelijke, dan heb je binnen de kortste tijd het bedrag bij elkaar. Meestal heb je het bedrag binnen 4 jaar terugverdiend.

SMILE behandeling prijs

Doorgaan moet je voor een SMILE behandeling rekening houden met een bedrag tussen de €1600,- en €2000,- kwijt zijn. Voor de TransPRK behandeling wordt gemiddeld €1250,- gerekend en de Lasek behandeling kost je ergens tussen de €1200,- en €1600,- per behandeling.