Uncategorized

Symptomen die je ervaart bij hielspoor

Er zijn verschillende symptomen en klachten die je kunt ervaren bij een hielspoor. Via bedrijven zoals Skystep kun je hulp vragen bij je hielspoor. Niet iedereen weet wat hielspoor is en wanneer je van hielspoor spreekt. In deze tekst gaan wij daarom wat dieper in op deze klachten. Wij zullen jou in het kort uitleggen wat hielspoor is en welke klachten je kunt ervaren. Als jij merkt dat jij dezelfde klachten en symptomen ervaart als dat er in deze tekst wordt uitgelegd, dan is het slim om een afspraak te maken bij een professional. Die kan jou dan verder helpen.

 

Meest voorkomende klachten bij hielspoor

De meeste mensen met hielspoor herkennen dit aan de stekende en felle pijn aan je hielen als je staat of loopt. De pijn is vaak het ergst na een tijd stilzitten, omdat de spieren dan niet of erg weinig worden gebruikt. Dat is ook waarom zo veel mensen vooral in de ochtend pijn hebben aan hun hielen. De spieren verstijven of verkorten na lang stilzitten en als je gaat opstaan, dan komt er veel druk te staan op de spieren. Dit zorgt voor de stekende pijn. Na een tijd te hebben bewogen gaat deze pijn vaak weer weg. 

 

Alle symptomen op een rijtje

De klachten die je dus kunt ervaren met een hielspoor bestaan uit een stekende of felle pijn onder je hiel of aan de zijkanten van je voeten. Ook is de pijn vooral in de ochtend bij het opstaan erg en neemt na een tijd steeds meer af. Ook kan je hiel pijnlijk aanvoelen en een beetje gezwollen lijken. Bij niet iedereen met hielspoor is de plek van de pijn duidelijk aan te wijzen. Sommige mensen voelen de pijn door hun gehele voet heen. Bovendien is de pijn niet altijd elke dag aanwezig.