Uncategorized

Wat kan je met een vape? Lees het hier!

Een vape is tegenwoordig erg populair onder de jongvolwassenen. Mensen vragen zich wel vaak af, Wat kan je nou eigenlijk met een vape en is een vape hetzelfde als een e-sigaret? Weet je nog niet precies wat een e-sigaret of een e-smoker inhoudt? Lees dan snel verder in dit artikel!

Wat is een e-smoker?

We kunnen in elk geval vaststellen dat het gebruiken van een e-smoker enorm is toegekomen. Hoe komt dit nu eigenlijk en wat is het precies? Het gevoel en de voldoening die je normaal krijgt van een sigaret is met de e-smoker van nu bijna niet meer te onderscheiden. Een e-smoker wordt ook wel een elektrische sigaret genoemd. Van verbranding van tabak is geen sprake meer en je ademt geen teer meer in. Gunstiger dan het roken van een sigaret in elk geval!

 

Wat is een vape

Een vape is een klein apparaatje, dit apparaatje is elektrisch.  Hiermee kun je dampen produceren en deze inhaleren.  Een vape wordt ook wel is gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken. Je kan namelijk de nicotine verlagen waardoor je steeds minder binnen krijgt en het na een tijdje een stuk makkelijker is om helemaal te stoppen.

 

Er zijn verschillende modellen, maar elk model heeft hetzelfde doel. Het heeft een batterij bron en die laat alles eigenlijk werken, want deze bron verwarmt het verwarmingselement. In dit element wordt e-liquid verdampt wat de gebruiker dan weer inhaleert.

 

Verschillende type vapes

 Er zijn al erg veel verschillende modellen. Elk ander model heeft weer te maken met hoe vaak jij een vape gebruikt. Wanneer je net begint kan je het best bij een standaardmodel blijven omdat je hier nog aan moet wennen.  

 

Bij sommige modellen kan je het aantal watt en de temperatuur veranderen. Hier heb je vaak wel enige ervaring voor nodig als je dit gaat doen. Dit heeft namelijk te maken met de hoeveelheid damp en de sterkte van de vape.

 

De verschillen tussen een e-sigaret en een vape

Er zijn geen verschillen tussen een e-sigaret en een vape. E-sigaret is de Nederlandse benaming voor een vape. Vape is namelijk een Engels woord en dit is een afkorting, het is eigenlijk vaporizer. Dit is zo genoemd omdat je e-liquid verdampt en vaporizer betekent verdampen. Daarom noemen mensen vapen ook wel dampen.

Mensen hebben toch vaak verwarring en denken dat een e-sigaret iets anders is dan een vape. Echter is dit niet zo. Mensen denken dit door het aantal rook wat uit een vape kan komen. Dit komt door de verschillende modellen die er zijn, deze kun je wel onderscheiden. Je onderscheidt deze door de manier van inhaleren. De eerste manier die er is van mond naar longen inhaleren, dit is eigenlijk hetzelfde als bij een sigaret. Zo komt er minder rookvrij. Je kan ook direct naar de longen inhaleren, bij deze modellen komt veel damp vrij. Je kan hierbij denken aan een waterpijp.

Mensen denken dus vaak als zij het woord vape horen aan de modellen waar direct naar de longen wordt geïnhaleerd en veel damp vrij komt. Daarom weten veel mensen niet dat zoiets als een e-sigaret hetzelfde is als een vape, waar dus minder rook vrij komt.