Uncategorized

Zo komt u het snelst van uw rookverslaving af

Heeft u besloten dat het tijd is om te stoppen met roken? En wilt u er zeker van zijn dat u dit deze keer ook echt volhoudt? In de meeste gevallen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer u verslaafd bent aan roken, is het namelijk lastig om hier zomaar vanaf te stappen. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij die u helpen om van uw verslaving af te komen.

Bepaal wanneer u stopt met roken

De eerste stap klinkt misschien gek, maar dat is het zeker niet; bepaald wanneer u gaat stoppen met roken. Natuurlijk kunt u van het één op het andere moment besluiten om per direct te stoppen met roken, maar dit blijkt dan vaak lastiger dan gedacht. Het is meestal dan ook effectiever om een dag voor uzelf te bepalen dat u stopt. Op die manier kunt u een tijdje, bijvoorbeeld een aantal dagen of weken, voorbereiden op het stoppen met roken, zodat u er klaar voor bent wanneer de dag daadwerkelijk is aangebroken dat u stopt.

Gooi uw sigaretten weg

Het klinkt misschien logisch, maar op de dag dat u stopt met roken, is het belangrijk om uw sigaretten weg te gooien, of desnoods aan iemand anders weg te geven als iemand uw buurt de sigaretten graag overneemt. Om er zekerder van te zijn dat u het volhoudt om niet te roken, kunt u niet alleen uw sigaretten zelf weggooien, maar ook andere dingen die de drempel verlagen om toch weer te gaan roken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanstekers of andere voorwerpen die u aan roken doen denken. Op deze manier zult u minder snel in de verleiding komen om toch een sigaret op te steken wanneer de kans zich voordoet.

Vertel het nieuws aan uw naasten

Daarnaast is het belangrijk om voordat u daadwerkelijk stopt met roken, de mensen in uw omgeving hierover in te lichten. Wanneer u uw naasten vertelt dat u gaat stoppen met roken, kunnen zij hier namelijk rekening mee houden. Zo kunnen ze u bijvoorbeeld steun bieden wanneer u het lastig heeft, maar zullen zij er ook aan denken om u niet per ongeluk een sigaret aan te bieden. Zo komt u minder snel in de verleiding om toch te roken.

Schakel hulp in

Merkt u dat u het toch lastiger vindt om niet te roken dan u in eerste instantie gedacht had? Of is de drempel om daadwerkelijk te beginnen aan de lange weg naar het stoppen met roken toch te hoog om alleen te nemen? Schroom dan niet om professionele hulp in te schakelen, zoals connection-sggz. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om te stoppen met roken!