Uncategorized

De beste mondverzorging: hoe pak ik dat aan?

Als je regelmatig bij de tandarts komt, dan wordt er vast wel eens tandsteen bij je geconstateerd en verwijderd. Bij de meeste mensen is het ook voldoende om dat daar te laten doen als je toch op controle gaat. Vormt tandsteen zich nu erg snel bij jou? Dan hoef je daarvoor niet steeds extra naar de tandarts toe maar kun je daar ook zelf wat aan doen. 

 

Te veel tandsteen kan grote gevolgen hebben

Tandsteen verwijderen dien je altijd tijdig te doen want als je dit niet doet, kan het tot grotere problemen leiden. Een beetje tandsteen op zich is helemaal niet erg maar het kan er wel voor zorgen, als het teveel wordt, dat je tanden los in het tandvlees komen te staan en dat je deze zelfs kwijtspeelt met wat pech. 

 

Verwijder zelf tandsteen en ga de vorming ervan tegen

Dit soort problemen kun je dus maar beter voorkomen. Heb je geen zin om vaker dan één of twee keer per jaar naar de tandarts te gaan om het te laten verwijderen? Kies dan voor een tandpasta of mondwater die speciaal om te werken tegen tandsteen op de markt gebracht zijn. Deze gaan de vorming van tandsteen tegen en zorgen ook nog eens voor een schoon en fris gebit en dito mond. 

 

Speciale borsteltjes om tandsteen aan te pakken

Er zijn ook speciale borsteltjes te koop waarmee je zelf tandsteen kunt verwijderen. Deze kun je los kopen en tevens in een compleet pakket. Daar zitten dan vaak mondwater en speciale tandgel bij waarmee je het probleem effectief kunt aanpakken. Zo verwijder je zelf tandsteen en worden je tanden weer mooi glad en schoon. Met het speciale borsteltje kun je nagenoeg op elke plek van je gebit komen zodat je ook echt alles verwijdert. Dit is met een normale tandenborstel veel moeilijker om te bereiken en is minder effectief. 

 

Los product of beter een compleet pakket? 

Kijk altijd goed wat voor producten er te koop zijn tegen de vorming van tandsteen en om het zelf te verwijderen. Vaak kun je producten in combinatie met elkaar gebruiken. Zeker als je een compleet pakket koopt, weet je dat de inhoud goed met elkaar samen gaat. Houd er ook rekening mee dat je regelmatig tandsteen verwijdert of met preventieve middelen poetst en spoelt. Zo blijft het beter weg en heb jij er het meeste baat bij.